Гражданите на Черна гора днес гласуват за парламент. Вотът е белязан от

...
Гражданите на Черна гора днес гласуват за парламент. Вотът е белязан от
Коментари Харесай

В Черна гора се провеждат парламентарни избори

Гражданите на Черна гора днес гласуват за парламент. Вотът е белязан от диспути за националната еднаквост, религиозните полезности и пандемията от ковид, обобщава БНР.

Tова са петите парламентарни избори в Черна гора. В изборите вземат участие 11 листи, а право на глас имат към 540 хиляди гласоподаватели.

Вотът ще реши дали водачът на Демократическата партия на социалистите -  Мило Джуканович -  ще продължи да ръководи страната още 4 години след три десетилетия на власт. Както и при предходни парламентарни избори, Джуканович дава обещание нови вложения и европейска интеграция, до момента в който опозиционните партии предизвестяват за корупция и политическо въздействие върху всички институции.

Основното разделяне сред ръководещите и опозицията са неприятните отношение на властта със Сръбската православна черква в Черна гора. Спорен закон за религиите, признат през декември, който съгласно Сръбската православна черква в страната й лишава парцели, провокира митинги на духовници и техни последователи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР